BỘ ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH LỚP 6 NĂM 2022

     
*
tủ sách Lớp 1 Lớp 1 Lớp 2 Lớp 2 Lớp 3 Lớp 3 Lớp 4 Lớp 4 Lớp 5 Lớp 5 Lớp 6 Lớp 6 Lớp 7 Lớp 7 Lớp 8 Lớp 8 Lớp 9 Lớp 9 Lớp 10 Lớp 10 Lớp 11 Lớp 11 Lớp 12 Lớp 12 Lời bài bác hát Lời bài xích hát tuyển sinh Đại học, cđ tuyển sinh Đại học, cao đẳng

cỗ 40 Đề thi giờ Anh lớp 6 học tập kì 1 năm 2022 gồm đáp án (3 bộ sách)


download xuống 135 15.153 380

Tài liệu bộ đề thi giờ Anh lớp 6 học tập kì 1 tải các nhất năm học 2022 – 2023 sách kết nối tri thức, Chân trời sáng tạo, Cánh diều bao gồm 40 đề thi tổng đúng theo từ đề thi môn giờ đồng hồ Anh 6 của những trường thcs trên cả nước đã được biên soạn đáp án cụ thể giúp học viên ôn luyện để đạt điểm trên cao trong bài thihọc kì 1 giờ đồng hồ Anh lớp 6. Mời chúng ta cùng đón xem:

Đề thi học kì 1 giờ đồng hồ Anh lớp 6 tất cả đáp án năm 2022 - liên kết tri thức

Đề thi học kì 1 giờ đồng hồ anh lớp 6 tất cả đáp án năm 2022 - Đề 1

Phòng giáo dục đào tạo và Đào tạo thành ...

Bạn đang xem: Bộ đề thi học kì 1 môn tiếng anh lớp 6 năm 2022

Đề thi học tập kì 1 - liên kết tri thức

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: giờ đồng hồ Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 1)

I.Find the word with the different bolded part (1,25 mark).

1. A. Cold

B. Volleyball

C. Telephone

D.open

2. A. Meat

B. Reading

C. Bread

D. Seat

3. A. Writes

B. Makes

C. Takes

D. Drives

4. A. Pencil

B. Help

C. Lesson

D. New

5. A.celebrate

B.come

C.cook

D.cousin

II.Choose the correct option A,B,C, or D to lớn complete the sentences (5,0 marks).

6. My grandfather ……………………….fishing in his free time.

A. Does B. Vì chưng C. Goes D. Go

7. They are …………………………………aerobics now.

A. Play B. Doing C. Playing D. Do

8. He usually………………………………in the morning.

A. Is jogging B. Jog C. Jogs D. Jogging

9. Where are you, Hoa? I’m downstairs. I ……………….to music.

A. Lớn listen B. Listen C. Listens D. Am listening

10. This Saturday we …………………………. To lớn the Art Museum.

A. Go B. Is going C. Are going D. Went

11. There are 25 boys in my class. Son is …………………….

A. The youngest B. Younger C. Young D. The most young

12. Lan is ……………..…....at English than my sister.

A. Good B. Better C. Best D. The best

13. Which shirt is ………………….., this one or that one?

A. Cheap B. The cheapest C. Cheaper D. More cheap

14. Is there a theater …………….your neighbourhood?

A. In B. On C. At D. With

15. ……….….the second turning …………………..the right.

A. Take – in B. Take – on C. Get-in D. Get- on

16. Can you ……..………us the …………….…to the post office?

A. Show – road B. Show – street C. Tell – road D. Tell -way

17. A …………..….....is a place where we go to buy stamps or send letters.

A. Library B. Post office C. Cinema D. School

18. London, the capital city of England, is a …………..city with many old buildings, và beautiful parks.

A. History B. Historic C. Largest D. Larger

19. People in Laos ……………….………..water over one another.

A. Give B. Throw C. Take D. Bring

20. On New Year’s day, children in Korea make a …………to their parents or elders and wish them a long & healthy …………….

A. Bow – live B. Friend – lives C. Bow – lives D. Bow - life

21. What are the people there………………….….? They are very friendly.

A. Love B. Liking C. Like D. Look

22. We …………....keep quiet in the library so that everyone can enjoy reading books.

A. Should B. Shouldn’t C. Can D. Can’t

23. Doraemon ……….…….chubby. He ……….……..a round face.

A. Is – have B. Is – has C. Has – is D. Have - is

24. Snow trắng ……….. Long black hair & her lips ……….red as roses.

A. Has – are B. Has – is C. Is – has D. Are - has

25. The weather is nice, so I enjoy doing …………….…activities.

A. Outdoors B. Inside C. Outdoor D. Boring

III. Choose the correct answer for each of the gaps khổng lồ complete the text (1,25 mark).

Tra co Beach in quang Ninh province is 9 kilometres from ao ước Cai. It has the (26)……… và the most thắm thiết beach in Viet Nam. Tourists can enjoy the (27)……. Of white sand beaches và green sea water all year (28)………. Visitors can (29)………. Enjoy the sunset or sunrise in nhỏ Mang islet. You can visit Tra co Communal House, Linh Khanh Pagoda, và Tra teo church. If tourists want some fresh (30)………., they can find it from fishing boats. They can take part in “Tra teo Festival” from May 30 to lớn June 6.

26. A. Long

B. Longer

C. Longest

D. Much longer

27. A. Beauty

B. Beautiful

C. Of beauty

D. Pretty

28. A. Over

B. Long

C. Round

D. Longer

29. A. Be

B. Be able

C. Then

D. Also

30. A. Seafood

B. Menu

C. Air

D. Water

IV.Find and correct the mistake in each of the following sentences (1,25 mark).

31. Phái mạnh live in a house in the country.

32. Are there a flower garden behind the house ?

33. There is an temple old near our house.

34. After dinner, she bởi her homework.

35. The Blue hotel is cheaper as the Green Hotel.

V.Rewrite the sentences so that its meaning stays the same (1,25 mark).

36. Nobody is taller than my sister in her class.

My sister ……………………………………………………

37. The garden is behind Lan’ house.

Lan’ house ……………………………………………………

38. The bank is not far from the post office.

The ngân hàng ………………………………………………………

39. There are many flowers in our garden.

Our garden.…………………………………………………..

40. Ha Noi is large, thủ đô bangkok thái lan is larger và Tokyo is the largest.

Tokyo is .…………………………………… the three cities.

*

Đáp án Đề số 1

1. B

6. C

11. A

16. D

21. C

2. C

7. B

12. B

17. B

22. A

3. D

8. C

13. C

18. B

23. B

4. D

9. D

14. A

19. B

24. A

5. A

10. C

15. B

20. D

25. C

26. C

27. A

28. C

29. D

30. A

31. Live → lives

32. Are → Is

33. An temple old → an old temple

34. Bởi vì → does

35. As → than

36. My sister is the tallest in her class.

37. Lan’s house is in front of the garden.

38. The ngân hàng is near the post office.

39. Our garden has many flowers.

40. Tokyo is the largest of the three cities.

-------------------------

Đề thi học tập kì 1 giờ anh lớp 6 bao gồm đáp án năm 2022 - Đề 2

Phòng giáo dục đào tạo và Đào chế tạo ...

Đề thi học tập kì 1 - liên kết tri thức

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: tiếng Anh lớp 6

Thời gian có tác dụng bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 2)

I. Find the word which has a different sound in the underlined part.

1. A. Books

B. Walls

C. Rooms

D. Pillows

2. A. Finger

B. Leg

C. Neck

D.elbow

3. A. Writes

B. Makes

C. Takes

D. Drives

4. A. Request

B. Project

C. Neck

D.exciting

5. A.Thursday

B.thanks

C.these

D. Birthday

II. Match the verbs in A with the phrases in B

A

B

6. Play

7. Do

8. Have

9. Study

A. English

B. School lunch

C. Football

D. Homework

II. Choose the best answer by circling A, B, C or D

10. There are two lights_______ the ceiling.

A. In B. At C. On D. Between

11. There _____ four chairs and a table__________the middle of the kitchen.

A. Are – in B. Are – at C. Is – on D. Is – in

12. Look! The boys ……………. Basketball in the school yard.

A. Play B. Playing C. Are playing D. Is playing

13. Nam usually …….. His bike to school everyday.

A. Ride B. Rides C. Is riding D. Are riding

14. What ……… he ……… tomorrow ?

A. Bởi – bởi vì B. Does – vì chưng C. Are – doing D. Is - doing

15. My sister is five years old. Her cheeks ……… chubby.

A. Is B. Are C. Has D. Have

16. Binh: “What would you like to eat now?” – Nam: “ ……………..”

A. Bread, please B. Yes, please

C. No, thanks D. I like to vị nothing

17. Nga: “ Can you pass me the biscuit, please?” – “……………”

A. Sorry, I can B. I’d love to. C. Yes, sure D. Thanks

III. Read the passage and select the best option to complete each of the blanks by circling A, B, C or D

I have a close friend. Her name is Vui. Her family has four people: her father, mother, brother and Vui. They live on Bui Thi Xuan Street in domain authority Lat. Her father is a doctor. He works from morning to lớn night. He grows vegetables in the garden & raises the cattle. Her mother is a teacher. She teaches math in a high school. Her elder brother is Trung . He is a student at domain authority Lat University. He does the gardening with his father on Sundays. They are happy.

18. How many people are there in Vui’s family?

___________________________

19. Where do they live?

___________________________

20. What does Vui’s father do?

__________________________

21. Where does her mother work?

__________________________

22. Does Vui have a younger brother?

__________________________

23. When does her father bởi the gardening?

_________________________

IV. Read the passage then choose the best answer by circling A, B, C or D

ELEMETARY SCHOOL IN THE U.S.A

American students usually attend an elementary school in their neighbourhood. The school year usually runs from early September lớn mid-June. School days last from Monday to Friday. Classes start at 9 a.m và finish at 3p.m. Students have a two-week vacation, a one-week spring vacation và two-month summer vacation. Elementary school programs consists of language arts, history, geography, maths, science, music, art, physical education and health. In big cities, many students live close enough to lớn walk to & from school & come home for lunch. However, most elementary schools have a canteen. Students can go there at break-time. They can buy some snacks và drinks there.

24. The school year usually begins in …………

A. August B. September C. June D. July

25. Students often have lessons …….. Days a week.

A. Four B. Five C. Six D. Seven

26. In the summer, students have a…………….. Vacation.

A. One-week B. Two-week C. One-month D. Two-month

27. In an elementary school, students study ………………. Subjects.

A. Five B. Seven C. Nine D. Eight

28. Many students living near school have lunch at …………..

A. A canteen B. Trang chủ C. A food-stall D. A restaurant

29. Students can buy some snacks and drinks at …………………..

A. A canteen B. A café C. A food-stall D. A restaurant

V. Complete each sentence so it means the same as the sentence above.

30. There are five rooms in my house

My house __________________

31. He likes the living room best.

His favorite room _____________

32. The dog is behind the kennel

The kennel _________________

Question 33. His hair is curly và short.

He has _________________

34. They are going to lớn have a class meeting next week

They intend _______________

VI. Complete the following sentences

35. My school / big/ my sister"s school.

⟹_______________________

36. Life in the city/ exciting/ life in the country.

_______________________

37. Lan/ visit/ Ha Long Bay/ next summer

______________________

38. My grandfather/ old/ person/ in my family.

______________________

39. Tuan/ want/ go/ Hue / his friends/ this summer.

______________________

40. He / listen / music / now.

______________________

Đáp án Đề số 2

1 – A; 2 – A; 3 – D; 4 – D; 5 – C;

6 – C; 7 – D; 8 – B; 9 – A;

10 – C; 11 – A; 12 – C; 13 – B;

14 – D; 15 – B; 16 – A; 17 – C;

18. There are four people in her family.

19. They live on Bui Thi Xuan Street in domain authority Lat.

20. Her father is a doctor.

21. She works at a high school.

22. No, she doesn’t.

23. He does the gardening on Sundays.

24 – B; 25 – B; 26 – D; 27 – C; 28 – B; 29 – A;

30. My house has five rooms.

31. His favorite room is the living room.

32. The kennel is in front of the dog.

33. He has short curly hair.

34. They intend to have a class meeting next week.

35. My school is bigger than my sister’s school.

36. Life in the đô thị is more exciting than life in the country.

37. Lan is going lớn visit Ha Long cất cánh next summer.

38. My grandfather is the oldest person in my family.

39. Tuan wants to go lớn Hue with his friends this summer.

40. He is listening to music now.

-------------------------

Đề thi học tập kì 1 giờ đồng hồ anh lớp 6 có đáp án năm 2022 - Đề 3

Phòng giáo dục và Đào tạo ra ...

Đề thi học tập kì 1 - liên kết tri thức

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: giờ đồng hồ Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời hạn phát đề)

(Đề số 3)

I. Find the word whose underlined part is pronounced differently from the rest.

1. A. Temple

B. Pretty

C. Depend

D. Pencil

2. A. Elbow

B. Bowl

C. Cow

D. Show

3. A. Great

B. Cheap

C. Peace

D. Meal

4. A. Couches

B. Boxes

C. Houses

D. Tables

II. Choose A,B,C,D for each gap in the following sentences.

1. Our school ........................................... By green fields.

A. Is surrounded B. Is surround C. Surrounds D. Surround

2. My friends want to study in a/an .............. School because they want to lớn learn English with English speaking teachers there.

A. National B. International C. Creative D. Boarding

3. They are healthy. They vị ........................... Everyday.

A. Football B. Physics C. Judo D. Breakfast

4....................... Lan often ....................... Homework after school?

A. Does/do B. Is/do C. Does/doing D. Is/does

5.Hanh is usually early__________ school because she gets up early.

A. On B. For C. At D. To

6. Would you like to come lớn my house for lunch?

A. Yes, sure B. No, I don’t.

C. I’m sorry. I can’t D. Yes, I would.

7. Can you ______ the biscuits for me, please?

A. Play B. Pass C. Vị D. Have

8. Lan has ________________ hair.

A. Long black curly B. Long curly black

C. đen long curly D. Long đen curly

9. Lan often ------------ her xe đạp to visit his hometown.

A. Drives B. Flies C. Rides D. Goes

10. What would you like to drink now? --------------------------------------------

A. No, thank you B. Yes, please

C. I like to do nothing D. Táo bị cắn juice, please

III. Put the verbs in brackets in the correct tense form

1. School (finish)---------------- at 4.30 pm every day.

2. ------------you often (eat) -------lunch in the school canteen?

3. Listen! -------------they (sing) ---- in the classroom?

4. My family likes (spend) ……………………….our summer holidays at the seaside.

5. She (have) ------------- long đen hair.

IV. Read the passage then answer the questions below.

Hi! I am Vinh. I come from domain authority Nang, Viet Nam. I lượt thích English và I go lớn English club everyday. My friends like English, too. It is very interesting lớn learn English. My English teacher is great và funny. She always makes our English lessons new & different. A lot of tourists come to domain authority Nang every year, so we have more chances to lớn practice our English. This Saturday I am going khổng lồ Han River with my parents khổng lồ watch the international firework competition. I hope I will meet many English people there.

1. Which subject does Vinh lượt thích ?

……………………………………………………………………

2. What does he vì chưng every day?

……………………………………………………………………

3. Is it interesting lớn learn English?

……………………………………………………………………

4. Where is Vinh going to this Saturday?

……………………………………………………………………

5. How is his English teacher?

……………………………………………………………………

V. Complete each sentence so it means the same as the sentence above.

1. I don’t have a bookshelf in my room.

There------------------------------------------------------------------------------

2. The lưu ý book is on the book.

The book ------------------------------------------------------------------------

3. The car is in front of the bus.

The bus ----------------------------------------------------------------------------

4. Quang đãng is lazier than Ha.

Ha-----------------------------------------------------------------------------------

5. A đô thị is noisier than a village.

A village---------------------------------------------------------------------------

*

Đáp án Đề số 3

I. Find the word whose underlined part is pronounced differently from the rest.

1 - B; 2 - C; 3 - A; 4 - D;

II. Choose A, B, C, D for each gap in the following sentences.

1 - A; 2 - B; 3 - C; 4 - A; 5 - B;

6 - D; 7 - B; 8 - A; 9 - C; 10 - D;

III. Put the verbs in brackets in the correct tense form

1 - finishes; 2 - do ... Eat; 3 - are singing; 4 - spending; 5 - has;

IV. Read the passage then answer the questions below.

1 - He likes English.

2 - He goes lớn English club everyday.

3 - Yes, it is.

4 - He is going lớn Han river this Saturday.

5 - She is great và funny.

V. Complete each sentence so it means the same as the sentence above.

1 - There isn"t any bookshelf in my room.

2 - The book is under the notebook.

3 - The bus is behind the car.

4 - Ha is more hard-working than Quang.

5 - A village is more peaceful/ quiet than a city.

-------------------------

Đề thi học tập kì 1 giờ anh lớp 6 gồm đáp án năm 2022 - Đề 4

Phòng giáo dục và đào tạo và Đào chế tạo ...

Đề thi học tập kì 1 - liên kết tri thức

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: giờ Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 4)

QUESTIONS

A. LISTENING

Listen lớn Dave talking about his plan for the next week & decide if the statements below are True (T) or False (F).

1. Dave doesn’t have any class at school next week.

2. Dave’s piano class starts at 7 pm.

3. His piano teacher comes from Australia.

4. Dave is going swimming with his friend.

5. Dave is going to lớn Henry’s party with his brother.

B. PHONETICS

I. Choose the word that has underlined part pronounced differently from the others

1. A.posters B.chairs C.takes D.drives

2. A.cheap B.peaceful C.between D.interview

3. A.month B.post C.homework D.hope

II. What is the odd one out?

4. A. Curly B. Creative C. Friendly D. Confident

5. A. Amazing B. Interesting C. Doing D. Boring

C. USE OF ENGLISH

I. Choose the best answer to lớn complete the following sentences

1. His two daughters are named___________ his favorite singers.

A. With B. For C. After D. At

2.My neighborhood is very ________ because everything is near my house.

A. Convenient B. Exciting C. Comfortable D. Inconvenient

3. - “Would you like to come lớn Mai’s birthday các buổi tiệc nhỏ with us?” - “_______________.”

A. Yes, I would B. Yes, I’d love to

C. Yes, thanks D. Thank you very much

4.My oto is yours.

A. More fast và economical than B. More fast và more economical than

C. Faster and economical as D. Faster and more economical than

5. I __________ khổng lồ the football match tonight. I am busy.

A. Come B. Like coming C. Am not coming D. Am coming

6. Domain authority Lat is very nice. There ________ a lot of things lớn see và lots of tourists too.

A. Is B. Are C. Have D. Has

7. There ______ a big table and some chairs ______ the right _____ the bed.

A. Is-on-in B. Are-on-of C. Are-in-on D. Is-to-of

8. My close friend is ready ____________ things with her classmates.

A. Mô tả B. To nói qua C. Shares D. Sharing

9.Tam is very pretty with her __________.

A. Brown long hair B. Hair long brown

C. Long brown hair D. Brown hair long

10. _________ your teacher often give you homework?

A. Is B. Are C. Do D. Does

11.You____________ pick up flowers in the school garden.

A. Must B. Mustn’t C. Can’t D. Should

II. Give the correct khung of the verb in the blank

a. My brother likes (12. Live) ____________ in the thành phố because the thành phố is more modern and convenient.

b. What vì you usually bởi vì at break time, Duy & Phong?

- I play football but my friend Phong (13. Not play) ________ football. He (14. Read) _________ in the library.

c. It"s cold! The students (15. Wear) _______________ warm clothes.

D. READING

I. Read the email, choose the best answer A, B, c or D to lớn the questions below.

1. The e-mail is about ……………………………………

A. An’s best friend at school B. An’s grandma

C. An’s math teacher D. An’s mom

2. …………………………………… is his grandma’s hobby.

A. Helping An vị his homework B. Watering flowers

C. Telling stories D. Listen khổng lồ music

3. An usually listens to his grandma’s stories in the …………………………………

A. Morning B. Afternoon C. Evening D. At noon

4. An likes his grandma best because ……………………………………

A. She lives with his family. B. She gets up early every morning,

C. She always listens khổng lồ him when he’s sad. D. She is a Maths teacher.

II. Choose the word (A, B, C, or D) that best fits each of the blank spaces.

We live in the suburbs, very far (1)_________ the city và it’s just too quiet! There aren’t (2) shops, & there are certainly (3) clubs or theaters. (4) a lot of parks, good schools, và very (5) crime: nothing ever really happens here. I would really love (6) downtown.

(suburb (n):ngoại thành)

1. A. From B. For C. Lớn D. Of

2. A. Much B. Many C. More D. A lot of

3. A. Not B. Nothing C. None D. No

4. A. Has B. Having C. There is D. There are

5. A. Little B. Less C. Many D. Lots of

6. A. To live B. Living C. Khổng lồ living D. A và b

E. WRITING

I. Rewrite the sentence, use the suggested words/phrases. Stay the meaning the same.

1.The weather is very awful.

What _____________________________________________________ !

2. Country life isn’t as interesting as thành phố life.

city life is ___________________________________________________

3.Why don’t we go out for a drink now?

How _____________________________________________________?

II. Rearrange the words to lớn make a meaningful sentence.

1.camping/ is/ next/ my/ class/ in/ weekend/Cuc Phuong forest/ going/.

____________________________________________________________

2. Friendly/ because/ don’t/ I/ Joana/ she/ like/ isn’t__________________________________________________________

------------------ HẾT-----------------

Đáp án Đề số 4

Total questions: 40 questions: 0.25 point for each correct answer

Total points: 10 points

A. LISTENING

Listen to lớn Dave talking about his plan for the next week and decide if the statements below are True (T) or False (F).

1. T 2. T 3. F 4. F 5. T

B. PHONETICS

Choose the word that has underlined part pronounced differently from the others

1. C 2. D 3. A

What is the odd one out?

4. A 5. C

C. LEXICO-GRAMMAR

I. Choose the best answer to lớn complete the following sentences

1. C 2. A 3. B 4. D 5. C 6. B

7. D 8. B 9. C 10. D 11. B

II. Give the correct form of the verb in the blank

12. Living 13. Doesn’t (does not) play 14. Reads 15. Are wearing

D. READING

I. Read the email, choose the best answer A, B, c or D lớn the questions below.

1. B 2.B 3.C 4.C

II. Choose the word (A, B, C, or D) that best fits each of the blank spaces.

1.A 2. B 3. D 4. D 5. A 6. A

E. WRITING:

1. Rewrite the sentence, use the suggested words/phrases. Stay the meaning the same.

1. What awful weather!

2. City life is more interesting than country life.

3. How about going out for a drink now?

2. Rearrange the words lớn make a meaningful sentence.

1. My class is going camping in Cuc Phuong forest next weekend.

2. I don’t lượt thích Joana because she isn’t friendly.

THE END

-------------------------

Đề thi học kì 1 giờ đồng hồ anh lớp 6 tất cả đáp án năm 2022 - Đề 5

Phòng giáo dục đào tạo và Đào chế tác ...

Đề thi học tập kì 1 - liên kết tri thức

Năm học tập 2022 - 2023

Bài thi môn: tiếng Anh lớp 6

Thời gian có tác dụng bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 5)

I. Find the word which has a different sound in the underlined part.

1. A. Come

B. Month

C. Mother

D.open

2. A. Hope

B. Homework

C.one

D. Post

3. A. Brother

B. Judo

C. Going

D. Rode

4. A. Cities

B. Watches

C. Dishes

D. Houses

5. A. Grandparents

B. Brothers

C. Uncles

D. Fathers

II. Choose the best answer (A, B, C or D).

1. They are moving ______ a new apartment _______ the đô thị centre soon.

A. At – at B. From – in C. Lớn – in D. To – from

2. There are some dirty dishes _______ the floor.

A. On B. Wit C. In D. For

3. My bedroom is ________ the bathroom.

A. Under B. In C. On D. Next to

4. There aren’t any pillows _________ the bed.

A. From B. On C. Behind D. In front of

5. Can you _______ me the book, please?

A. Move B. Pass C. Have D. Turn

6. Nga is ________ the phone, chatting ________ friends.

A. On – with B. On – on C. Khổng lồ – with D. To lớn – to

7. My best friend is kind and _________. He often makes me laugh.

A. Funny B. Nice C. Shy D. Boring

8. The film is very ________ & we can"t see all of it.

A. Wonderful B. Easy C. Exciting D. Boring

III. Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous form of the verbs.

1. They often (visit) their parents in the holidays.

2. We (speak) French at the moment.

3. I (watch) TV about 3 hours a day.

4. My family usually (go) lớn the movies on Sunday.

5. Look at the girl! She (ride) a horse.

IV. Read the following passage và answer the questions.

Hi. I’m Mary. I have lots of friends & we learn many subjects at school. In the morning, I have lessons from seven thirty to eleven. At break time, I often play badminton with my friends or chat. In the afternoon, I often read books in the library. After dinner, I watch TV và do my homework. I usually go to lớn bed at 10. I always get up early in the morning so I never go khổng lồ school late.

Xem thêm: Địa Lí Lớp 5 Bài 7: Ôn Tập Giải Bài Tập Địa Lý Lớp 5 Hay Nhất

1. What time vày Mary’s lessons finish? ->…………………………………………………………...

2. What does she often bởi in the afternoon? -> ……………………………………………………….

3. Does she usually go khổng lồ bed at 10.30? ->……………………………… ………………………….

4. Why does she never go khổng lồ school late? -> …………………………………………………………..

5. What time do Mary’s lessons start? ->………………………………………………………………...

*

Đáp án Đề số 5

I. Find the word which has a different sound in the underlined part.

1 - D; 2 - C; 3 - A; 4 - A; 5 - A;

II. Choose the best answer (A, B, C or D).

1 - C; 2 - A; 3 - D; 4 - B;

5 - B; 6 - A; 7 - A; 8 - D;

III. Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous khung of the verbs.

1 - visit; 2 - are speaking; 3 - watch; 4 - goes; 5 - is riding;

IV. Read the following passage and answer the questions.

1 - They finish at eleven o"clock.

2 - She often reads books in the library.

3 - No, she doesn"t.

4 - Because she always gets up early.

5 - They start at seven thirty.

-------------------------

Đề thi học tập kì 1 giờ đồng hồ anh lớp 6 có đáp án năm 2022 - Đề 6

Phòng giáo dục và Đào sản xuất ...

Đề thi học tập kì 1 - liên kết tri thức

Năm học tập 2022 - 2023

Bài thi môn: tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm cho bài: phút

(không kể thời hạn phát đề)

(Đề số 6)

A. LISTEN: (2,5m)

Part 1: Listen lớn the story. Then decide if the statements are true (T) or false (F).

1…………Ly is the leader of Geography Club.

2…………. Mai is late because she went lớn the wrong room.

3…………The other name for Ayres Rock is Urulu.

4………….. Phuc would not lượt thích to visit Australia..

5…………Tuan Chau is an island..

6…………Tuan Chau is one of the smallest islands.

Part 2: Listen khổng lồ the conversation. Then fill in the missing words.

A: Excuse me. Where is the supermarket?

B: Go to lớn the (7) ................ Of this street. It’s on your (8) ................

A: & where is the (9) ....................secondary school?

B:It’s in Le Duan Street. Take the (10) ...................... Right, and it’s on your left.

B. PHONETICS và USE OF ENGLISH (2,5ms)

Part 1. Choose the word with the different găng syllable.

1. A. Waterfall B. Historic C. Fantastic D. Pagoda

Part 2. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

2. A. Teen B. Street C. Coffee D. See

Part 3. Choose the best answer for each of the following sentences

3. We go lớn buy stamps or send letters?

A. What B. Where C. How D. Which

4. You must remember tobring a . It’s very useful when you go into a cave because it’s very dark there.

A. Scissors B. Compass C. Clock D. Torch

5. If we had a, we wouldn’t get lost

A. Backpack B. Torch C. Painkiller D. Compass

6. You travel alone khổng lồ the mountain. Always go in group.

A. Must B. Can’t C. Can D. Mustn’t

7. _____the third turning _____the left.

A. Take – in B. Get – in C. Take– on D. Get – on

8. My backpack is more_____ than your backpack.

A. Better B. Cheaper C. Modern D. Smaller

9. The boat trip to nhị Phong, the northern tip of Viet Nam, was experience of my life.

A. Good B. The best C. More D. Best

Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

10.Thereisa supermarketatmyneighbourhood. A B C D

C. READ (2,5ms)

Part 1:Complete the passage with the words given in the box

From often however Peaceful water fresh flower for

My village is about 10 kilometers (1)…………….the city. It is a very beautiful và peaceful place where people grow flowers and vegetables only. It is very famous (2) ……………. Its pretty roses an d beautiful landscapes. The air is quite fresh, (3)………………the smell of the roses makes people feel cool. In spring, my village looks lượt thích a carpet with plenty of colors. Tourists come to lớn visit it so (4)………………. Nowadays, with electricity, it doesn’t take the villagers much time to (5)……………the roses. And even at night, people can walk along the path and enjoy the (6)……………smell of the flowers.

Part 2: Read the passage then answer the questions.

Hoi An is one of the oldest towns in Viet Nam. It is on the lower section of the Thu Bon river. It is a very beautiful town with a lot of colorful lanterns which are hung around the town. Hoi An is famous for one- week tailoring. Customers order clothes in the morning & get them in the evening. The price is not really expensive. If you want lớn find the place of the old time, Hoi An is a good choice.

7. Which town is the oldest towns in Viet Nam?

………………………………………………………….……………...………………….

8. Where are colorful lanterns hung?

……………………………………………………………..…………..………………….

9. What is Hoi An famous for?

…………………………………………………………………..……..………………….

10. Vì chưng you want lớn visit Hoi An?

………………………………………………………………..………..………………….

E. WRITE (2,5ms)

Part 1: vì chưng as directed

1. My home town doesn’t have any buildings and theatres.

There…………………………………………………………....……………………….

2. My bag is better than her bag. (Rewrite usingbad)

Her bag.....................................................................................................................

3. His parents enjoy reading newspaper.

His parents are……………………………………………..……………………….

4. It’s necessary to vày the homework.

You………………………………………………………………………………..

5. Lan is big, Lien is bigger & Hoa is the biggest.

Hoa………………………………………….the three girls.

6. Please tell me some things about your school.(Rewrite usingCan)

……………………………………………………………………..………………..?

Part 2:Using the words given to lớn complete each sentence .

7. Which/ tall/ building/ house ?

..............................................................................................................................................?

8. There/ lot/ modern houses/ center/ city.

................................................................................................................................................

9. It/ two kilometers/ the East/ Dak Doa town.

................................................................................................................................................

10. Living/ city/ interesting than/ living/ country.

................................................................................................................................................

Đáp án Đề số 6

A (0,25 x 10 = 2,5ms)

PART 1: 1. F; 2. T; 3. F; 4. F; 5. T; 6. F;

PART 2: 1. End; 2. Right; 3. Lower; 4. Second

B (0,25 x 10 = 2,5ms)

1. A; 2. C; 3. B; 4. D; 5. D; 6. D; 7. C; 8. C; 9. B; 10. C

C. (0,25 x 10 = 2,5ms)

1. From; 2. For; 3. However; 4. Often; 5. Water; 6. Fresh;

7. Hoi An is one of the oldest towns in Viet Nam.

8. Colorful lanterns are hung around the town.

9. Hoi An is famous for one- week tailoring

10. Yes, I do./ No, I don’t..

D. (0,25 x 10 = 2,5ms)

PART 1:

1. There aren’t any buildings & theatres in my trang chủ town.

2. Her bag is worse than my bag

3. His parents are interested in reading newspaper.

4. You must vị the homework..

5. Hoa is the biggest of the three girls.

6. Can you tell me some things about your school please?

PART 2:

7. Which is taller building or house?

8. There are a lot of modern houses in the center of the city.

9. It is two kilometers khổng lồ the East of Dak Doa town

10. Living in the thành phố is more interesting than living in the country.

-------------------------

Đề thi học tập kì 1 giờ đồng hồ anh lớp 6 gồm đáp án năm 2022 - Đề 7

Phòng giáo dục đào tạo và Đào tạo nên ...

Đề thi học kì 1 - liên kết tri thức

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: giờ đồng hồ Anh lớp 6

Thời gian có tác dụng bài: phút

(không kể thời hạn phát đề)

(Đề số 7)

PART I: LISTENING

Question 1: Listen và number.(Nghe và đánh số)(1p)

school

special

she

celebrate

PART II: PHONETICS

Question2:Choose the word whose underlined part is pronouced differently from the others. (Chọn từ có phần gạch ốp chân phạt âm khác với các từ còn lại) (1p)

5.

A.

clean

B.

celebrate

C.

cinema

D.

city

6.

A.

tables

B.

hats

C.

stamps

D.

clocks

7.

A.

hill

B.

ship

C.

kite

D.

chip

8.

A.

sofa

B.

torch

C.

pagoda

D.

overseas

PART III: VOCABULARY & GRAMMAR

Question 3:Choose the correct answer (Chọn câu trả lời đúng) (1p)

9. What time ………. You …….. Breakfast everyday?

A

does/ have

B.

do/ have

C.

do / has

D.

does/ has

10..I am ………….. At music than my sister.

A

better

B.

good

C.

the best

D.

gooder

11. The streets aren’t old, they’re …………………….

A

narrow

B.

modern

C.

beautiful

D.

expensive

12. Children receive …………………. In red envelopes at Tet.

A

new clothes

B.

new books

C.

new pens

D.

lucky money

Question4:Supply the correct form the words (Cho dạng đúng của từ vào ngoặc) (1p)

13. He (visit) ……………….. His grandparent next week.

14. You shouldn’t (climb) .......................... Trees.

15. They (plant) ……………….. Trees in the garden now.

16. Mrs. Mai usually (finish) ……………... Her work at 5p.m.

Question5 Mark the letter A,B,C or D lớn indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.(Khoanh tròn vào A,B,C hoặc D lỗi sai với sửa lại mang đến đúng)

17.Streetsinthe cityaremore busythanonesin the country.

A B C D

18. She usuallyhavelunchat11.30 a.m , andnowsheis havinglunch.

A B C D

19. You musttakingoffyourshoesbeforeenteringthisroom.

A B C D

20. Ha Long BayisthemorebeautifulnaturalwonderofViet Nam.

A B C D

PART IV:READING

Question 6:Read the passage (Đọc đoạn văn)

I am Nhung. I will tell you about our Tet. It is our New Year celebration. Before Tet, my father will repaint our house. I will go shopping with my Mum. We won’t buy fireworks. We will buy red envelopes for lucky money and some new clothers. At Tet, we won’t buy banh chung. I will help my parents cook banh bình thường in the big pot.

*Write (T) for True và (F) for False (Viết T mang đến câu đúng cùng F đến câu sai) (1p)

21.Her father will not repaint our house.

22.She will go shopping with her mother.

23.They won’t buy red envelopes for lucky money.

24. Nhungwill help her parents cook banh chung in the big pot.

Question7:Read the passage and choose the best answer (Đọc đoạn vănvà chọn đáp án đúng)

Viet nam giới is the South-East Asia. It has lots of beautiful mountains rivers and beaches. (25) ………… are two long rivers in Viet Nam: the Red river in the North and the MeKong river in the South. The MeKong river is the (26)……… river in the South-East Asia and of couse it is longer (27)………. The Red river. The MeKong river starts at Tibet và flows to lớn the East Sea. Fansifan is (28) ……. Highest mountain in Viet Nam.

25. A. This B. There C. These D. That

26. A. Longer B. Long C. The longest D. Longest

27. A. Than B. Of C. For D. Then

28. A. More B. Most C. The D. Than

V: WRITING Question 8:Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it.(Hoàn thành câutheo một bí quyết mà nghĩagiống như câu gốc) (0,5 p)

29. He likes the living room best.

àHis favourite room ……………………………………………………………

30. It is not a good idea when students copy other students work.

àStudents shouldn’t ………………………………………………………………………

Question 9: Reorder the words lớn have complete sentences.(sắp xếp các từ xáo trộn thành câu hoàn chỉnh, ban đầu bằng từ bỏ in hoa)(0,5p)

31. Bigger/ Ho chi Minh city/ than/ Is/ Ha Noi?

--> ……………………………………………………………………

32. Minh / my/ is/ Nobody/class/in / better/ English/at/ than.

-> ……………….………………………………………………………...

Đáp án Đề số 7

KEY to lớn THE FIRST TERM TEST-GRADE 6

SCHOOL YEAR: 2020-2021

PART I: LISTENING

Q1: Unit 6: A closer look 1: Act 5(track 50)

Question 1: Listen và number.(Nghe với đánh số)(1p)

school

special

she

celebrate

2

3

4

1

PART II: PHONETICS

Question2:Choose the word whose underlined part is pronouced differently from the others. (Chọn từ có phần gạch ốp chân phát âm không giống với những từ còn lại) (1p)

5.

A.

mother

B.

go

C.

rose

D.

cold

6.

A.

chairs

B.

sofas

C.

rooms

D.

sinks

7.

A.

hill

B.

ship

C.

kite

D.

chip

8.

A.

city

B.

special

C.

centre

D.

bicycle

PART III: VOCABULARY & GRAMMAR

Question3: Find one odd word. (Tìm từ khác loại)(1p)

9.

A. Blossom

B. Apricot

C. Shopping

D. Flower

10.

A. Rooster

B. Teacher

C. Worker

D. Farmer

11.

A. Higher

B. Smaller

C. Thinner

D. Largest

12.

A. Plaster

B. Sofa

C. Chair

D. Table

Question 4:Choose the correct answer (Chọn câu trả lời đúng) (1p)

13.There…………a big bear in Nick’s room.

A

is

B.

are

C.

aren’t

D.

are not

14. There is a cát ……………… to lớn a sofa.

A

near

B.

next

C.

under

D.

in

15. The streets aren’t old, they’re …………………….

A

narrow

B.

modern

C.

beautiful

D.

expensive

16. Children receive …………………. In red envelopes at Tet.

A.

new clothes

B.

new books

C.

new pens

D.

lucky money

Question5:Supply the correct khung the words (Cho dạng đúng của từ vào ngoặc) (1p)

17. He (visit) …will visit/ is visiting.. His grandparent next week.

18. You shouldn’t (climb) ...climb.. Trees.

19. They (plant) …are planting.. Trees in the garden now.

20. Mrs. Mai usually (finish)..xfinishes.her work at 5p.m.

PART IV:READING

Question6:Read the passage (Đọc đoạn văn)

I am Nhung. I will tell you about our Tet. It is our New Year celebration. Before Tet, my father will repaint our house. I will go shopping with my Mum. We won’t buy fireworks. We will buy red envelopes for lucky money và some new clothes. At Tet, we won’t buy banh chung. I will help my parents cook banh tầm thường in the big pot.

*Write (T) for True và (F) for False (Viết T đến câu đúng với F mang lại câu sai) (1p)

21.Her father will not repaint our house.

F

22.She will go shopping with her mother.

T

23.They won’t buy red envelopes for lucky money.

F

24. Nhungwill help her parents cook banh tầm thường in the big pot.

T

Question7:Read the passage and choose the best answer (Đọc đoạn vănvà chọn lời giải đúng)

Viet nam is the South-East Asia. It has lots of beautiful mountains rivers và beaches. (25) ………… are two long rivers in Viet Nam: the Red river in the North and the MeKong river in the South. The MeKong river is the (26)……… river in the South-East Asia and of couse it is longer (27)………. The Red river. The MeKong river starts at Tibet và flows khổng lồ the East Sea. Fansifan is (28) ……. Highest mountain in Viet Nam.

25. A. This B. There C. These D. That

26. A. Longer B. Long C. The longest D. Longest

27.A. Than B. Of C. For D. Then

28. A. More B. Most C. The D. Than

V: WRITING

Question 8: Complete the sentences using the words or phrases given.(Dựa vào đông đảo từ lưu ý viết thành câu trả chỉnh) (0,5 p)

29. Ba Be Lake / the / large / Viet Nam

Ba Be Lake is the largest lake in Viet Nam.

30. Nobody/ my class/ better / English / Minh

Nobody in my class is better at English than Minh.

Question 9: Reorder the words to have complete sentences.(sắp xếp các từ xáo trộn thành câu trả chỉnh, bắt đầu bằng từ in hoa)(0,5p)

31. To/ visit / How / grandparents/ come /do /often / your /you?

->How often do you come to lớn visit your grandparents.

32. Is / other / The Andes / longer / the / any / than / in / mountain ranges / world

->The Andes is longer than any other mountain ranges in the world.

-------------------------

Đề thi học kì 1 giờ anh lớp 6 gồm đáp án năm 2022 - Đề 8

Phòng giáo dục và đào tạo và Đào tạo ra ...

Đề thi học kì 1 - liên kết tri thức

Năm học tập 2022 - 2023

Bài thi môn: giờ đồng hồ Anh lớp 6

Thời gian có tác dụng bài: phút

(không kể thời hạn phát đề)

(Đề số 8)

A. LISTENING (2.0pts)

I. Listen khổng lồ the text and check these sentences: True or False?

1. Phái mạnh likes reading story books in his miễn phí time.

2. Mai often stays at trang chủ at weekends.

3. Quan liêu often watches TV in his free time.

4. Quan lại often reads books in his không tính phí time.

5. Mary’s favorite book is the star fruit tree.

II. Listen again & fill in the gaps with the words from the box.

People children lamp book books eleven seven

1. Nam’s favorite book is Aladin and the magic………………..

Xem thêm: Ai Là Người Sáng Lập Ra Triều Đại Nhà Đường, Danh Sách Hoàng Đế Nhà Đường

2. Mai’s favorite book is Snow White và ………………………Dwarfs.

3. Mai often stays at trang chủ at weekends & reads……………………………

4. Quan’s favorite…………………………………is long Bal